onourwayup.blogg.se

2014-04-30
21:09:23

Axlar och vader och pulled chicken






2014-04-30
13:27:58

Förebild!
Bestämde mig för att vi skulle göra lite reklam och samtidigt insperera folk. Jenny är en fantastisk duktig och glad tjej. Jag har inte gått igenom det hon har, men det finns många tjejer som fightas med sin vikt på många sätt. Och kan inspereras av jenny och hennes sunda förändring! GRYMT TJEJEN! :D

2014-04-30
08:16:39

Rygg



Blev ett bra ryggpass igår. Chins, rodd, raka armar drag med rak stång hehe, skull crusher, dips och
lite mage. följt av cardio 20 min. Sen låg jag i solariet 20 minuter. Körde massvis med chins, och helt plötsligt när jag tränade kom Mamma fram. Hon skulle köra ett prova på crossfit pass med en väninna. Så jag åkte med mamsen hem igår från gymmet.
 
Skönt med en ledig dag mitt i veckan. Och på fredag ska jag vaxa mig så jag flexar ut vid 14 tiden. Och sen bär det av mot hamrånge i helgen igen. Ska bli så mysigt!

2014-04-30
07:48:59

Valborgsmässoafton.
Åh, dagen är kommen. Jag har velat sova mig igenom denna dag, men idag vaknade jag av mig själv.. utan några måsten. Sitter och försöker få extra energi för dagens powerwalk, ska stanna på vägen idag dessutom. PÅ GYMMET. Inshape väntar med ett axelpass, ett grymt ett hoppas jag på. Så mina små bebisar växer. Valborg de senaste två åren har faktiskt sett ut som dagens valborg kommer se ut, nyktert. Där innan har man suttit i parken i Uppsala och druckit alkohol. Men jag avstår alkohol och är glad ändå! Nej, nu drar jag ut på tiden här... Måste rusa ut och gå medans det är relativt bra väder!


2014-04-29
16:40:34

Tisdag.
Åh, gårdagens bröstpass var så fint. Man hinner mycket om man går upp tidigt, både promenaden innan frullen och passet hann jag med innan skolan. Lite tråkigt att köra det passet själv då det är en muskelgrupp jag inte kan är säker på om jag ens gör rätt och vågar inte lägga på tungt utan sällskap i bänken.

Nåväl, dagens benpass kördes utan front eller benböj, blev så jäkla förbannad när ljumsken inte ville fungera IGEN. Men körde benpress, utfall, benspark, legcurl och vader. Några extra set i benpressen för att försöka få mitt humör. Men ett dåligt benpass senare och jag hoppas på ett bättre pass på fredag då det är dags igen.

Imorgon är det dag för axlar!!

2014-04-29
13:13:15

Lunch



2014-04-29
10:35:26

Ben


Igår blev det ett bra benpass. Richard jobbar sent nu i veckan så kör långa pass. kankse klämmer in en solning ibland. Idag är det rygg och triceps 20 min cardio. Saknar cardio hehe. Känslan när det pumpar i kroppen och du änner hur det dunkar. Helt underbart!
Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se
 

2014-04-28
08:37:00

Dåligt och Bra
Har varit helt slut i slutet av alla dagar. Har flyttat sten, krattat, målat & burit säckar med jord. Var så slut i ryggen efter halva dagen. Har så bra träningsverk i nedre delen av ryggen. Orkade defenetivt inte träna i slutet av dagarna. Av att ha varit utomhus i solen och jobbat gjorde mig helt slut. Väldigt glad över det fantastiska vädret! Kunde stundvis gå i bikini. Och förhoppningsvis blir det bra väder åker vi upp nästa helg igen.
 
Idag blir det benpass och en lång stund på gåbandet, solning kanske man kan klämma in också.
 
 

 
 





 

Mitt första kasst för året blev en gös, och det var efter att richard stått och kastat ett bra tag. så såhär sur blev han
 
 
 
check lista
Lappat tak på sjöboden [x]
Rensat skrot på baksida [x]
Gämna ut marken på baksida [x]
Olja verandan 2ggr [x]
Börjat måla gäststugan [x]
Trävenadan runt gästtugan []
Så gräs []
Fixa toalett []
Stadga bryggan []
Byta fönster []
 
Finns så mycket att göra där ute.
 

2014-04-27
20:45:47

Ibland handlar det inte om vart man varit, utan vart man kommit.

Jag älskar ju mina före/efter-bilder och vad ska man säga? Jag förstår inte varför jag svälte mig själv för att vilja se ut sådär.

2014-04-27
16:43:14

Ryggpass..
Dagen pass, energin var helt otrolig.

Mark-
*uppvärming på 20kg 2x20
*40kg 10x1
*70kg 5x5
*80kg 3x1
*90kg 3x1

Sen tänkte jag testa något jag såg på Fitspoorations blogg, stående diagonala pullower med stång. Det var lite som att paddla
*15kg 10x1
*25kg 10x4

Fortsatte med latsdrag med vinklat och rakt handtag. Sedan blev det enarmsrodd och stångrodd. Avslutade med 5 set vader och situps.




2014-04-26
21:20:31

Nordic Grand Prix
Idag köpte jag biljett till den kommande mässan och tävlingen den 10maj, har smusslat in mig som sällskap till Eli och hennes gäng.

Jag har inte varit så här pirrig i magen på länge, jag vet hur glad jag var efter sm i Västerås och kan inte tänka mig att det blir annat denna gång. Dessutom så fick jag höra att träning och häng med Eli skulle komma på köpet.. Och vem skulle tacka nej till det.

2014-04-25
11:03:00

Frågor?
Nu går allt per automatik för mig.
Mellis luncher frukost och middagar.
allt är som en check lista innan man går och sover. Riktigt skönt faktiskt.
Har ni några frågor om kost eller träning så slå till :)
 

2014-04-25
09:51:00

Fredag.
Jag älskar att inspireras av andra individer, oavsett om det handlar om träning eller annat. Igår var en av mammas kompisar här, och hon förmedlar ett lugn som jag också vill ha. Hon är vänlig, tror inte det finns någon ond ådra i henne. Jag vet att hon sysslar med yoga och hon mediterar. Jag vill finna mitt inre lugn med, för att förbättra min stress och kunna hantera den på bästa sätt. Nu idag vaknade jag och följde hennes råd. Jag gick en promenad med en meditations-podcast i öronen och boostade mig själv. Ätit en lugn frukost och ska strax iväg och träna. Men jag ska inte stressa dit, utan ta det lugnt.

Planen idag för gymmet är rumpa, min favvo. Men skulle behöva tips om nya övningar, mina gamla är lite uttjatade kan jag tycka. Men jag spanar på fitnessbloggar för att få inspiration.


2014-04-24
20:41:05

Glass bilen kom

Den ljuva melodin av glass bilen charmade Richard! Men jag äter mina proteiner. Nu ligger man och blir vaxas efter benpass

2014-04-24
09:05:00

Nya skor och torsdagsbicce.
Igår kom dom.. Mina nya träningsskor som jag av misstag råkade klicka hem.. Men lika bra det kanske! Igår var en bra träningsdag, körde dubbelt.. Först tog jag mig ut på min lilla runda innan frulle för att stanna till vid gymmet och köra en halvtimmes intensivt axelpass. Återvände hem och käkade frulle för att sedan ta mig till skolan. Superhärligt, Kom hem och powernapade helt ofrivilligt. Ögonen bara slöt sig efter lunchen. Tog mig till Tierp för att köra sista challangepasset inomhus.
 

Något sorglig jag hörde när jag satt ute på högskolan igår var en tjej som yttrade "sedan jag tog bort mina kolhydrater så är jag så trött, typ vill sova hela tiden. Jag vill ju gå ner i vikt." Jag förstår i vissa fall samtidigt som jag inte förstår hur man kan ta bort en kolhydratskälla för att försöka gå ner i vikt. Maten blir ångest och det är fasiken inte sunt någonstans. Tänker på mig själv som varit i ett destruktivt beteende med maten, jag ville inte käka för jag var rädd att bli tjock. Orden tjock och smal samt "perfekt" borde förbjudas. Jag var rädd att vara tjock och älskade att höra hur smal jag var? Vilket sjukligt beteende!


2014-04-22
21:14:44

Inshape24
Idag testade jag nytt gym i Gefle, hade hört att inshape24 skulle vara ett rått byggargym med mycket stänger och hantlar. Sagt och gjort, kommer ner i en källare, med helt rätt vibe, JAG ÄLSKADE DET.

Inte mycket maskiner och bra med stänger, köpte mig ett månadskort till att börja med så får vi se hur det känns efter den månaden!

2014-04-22
13:48:00

Lite inspo
 
 
 
 
 

2014-04-22
08:45:00

Påsk i dalarana
Haft en mysig påsk med släkten. Och lördagen blev ännu mysigare när jag fick ett oväntat sms från Ann-sofie att jag hade en fri ätar dag hela lördagen. Men då var ju allt godis som vi plockat så klart borta. Mina favoriter som risen och geicha och all god choklad. Japp sjukt bitter.
 





Bara glidit i myssvid hela helgen


 
I söndags lämnade vi dalarna för att åka hem. Men det blev en tur förbi farfar innan. Och nu är det bestämt att vi ska dit helgen som kommer. Ska bli så mysigt!
 


 
Var ute på gålö och mös och solade. Hade tränings kläder på mig så kunde bara ligga i sport bh och sola. Jätte skönt. När vi kom hem låg vi och solade på balkongen. Så härligt väder. Min nuvarande form. Och efter helgen väger jag 61,2 kg.

 
Har ett recept tips på nyttig pulled pork som blev jätte god!
Ställ ugnen på 125 grader
Skär bort fettet, om du inte vill ha det såklart. Blanda förljande ingridigenser. Innan du plaserar köttet i gjutgärns pannan salta lätt och peppra.
2 Gullökar
4 Vitlöksklyftor
1msk Sambal olek
1dl Påskmust light
1dl Vatten
1tsk Spiskummin
 
Låt stå i ungen över natten eller tidigt underdagen tänk på att den sak stå inne i 6 timmar. Eller längre, ju längre det står ju godare blir det!
Servera med asmati ris och en kick kvarg!
 

2014-04-21
20:10:50

Måndag.
Idag hände det som inte får hända, min hjärna är inte skapad för dåliga pass. Vi skulle köra 14.5 idag, trusters och burpees 21-18-15-12-9-6-3.. Men redan in på den femte repen så sa hjärnan nej. Kroppen gjorde ont, handled och ljumske.. Tårarna var nära och jag ville bara skrika. En dåliga dag på gymmet? JA.

Åkte hem och preppade matlådor, och nu är jag död i soffan. Måste dessutom plugga ikväll. Imorgon däremot, då ska jag testa nytt gym.

2014-04-20
08:36:17

Påskafton.
Långfredagen spenderades vid ett köksbord, medans alla andra käkade gott åt jag min mat. Det var skönt, när ätstörningen var min vardag så var påsken/julen förknippat med ångest. Men igår gick var det skönt, medans de andra åt så käkade jag både mellis och middag. 

Påskafton däremot började redan 07.30 med en liten powerwalk med mamma, för att sedan käka det bästa målet för dagen. Frulle... Och laddade inför utegymmet, som förövrigt gick superbra. En ny tid på välta däck, vilket kändes bra! 





2014-04-17
10:04:49

Efter en pw är frukost helt underbart.



2014-04-17
09:22:10

Woho



2014-04-16
22:31:18

Challange-pass.
Jag har varit så trött idag, att flytta tär på krafterna.

Men tog mig till tierp för att träna idag, kändes konstigt att inte kunna ta cykeln till gymmet utan tog tåget. Måste lösa ett gym i Gävle nu, passet idag var tungt. Roligt men sjukt tungt. 30x3 på 13 stationer med 15 sekunders vila emellan. Imorgon är det egentligen vila, men jag vilade igår så kanske tar mig till gymmet ändå.

Hört att mina vader varit dåligt uppbyggda av min far. Äntligen börjar den växa lite smått.




2014-04-16
10:46:01

Hej får det vara en bulle, eller kanske din dröm kropp?
Känns så konstig att träna vid 06:00. För jag kan åka direkt hem varje dag istället för att åka till gymmet. Så mina dagar har känts hur långa som helst. Idag sov jag till 06:00 eftersom att jag har vilodag, och idag fyller dessutom min underbara sambo år. Och inte bara han utan min Mamma fyller även. Så ikväll blir det fika, Mamma och Tim kommer över.
 
Igår kom jag hem och fixade middagen och lunch till idag. Samtidigt så bakade jag klart det sista. Så idag bjuds det på massor av fika bröd på jobbet och ska baka mer när jag kommer hem. Så sjukt men jag är inte speciellt sugen. Tror att jag blir så mätt på doften, och eftersom att jag vet allt det innehåller så blir det så icke lockande.
 
Ikväll blir det till att packa för imorgon efter 13:00 bär det av till Gulleråsen. Så jag ska packa både mat och kläder. Ja jag ska hålla i min kost när jag är där! Påsk är precis som vilka andra dagar som helst för mig. För mig är mitt mål så otroligt viktigt så jag kan inte fuska. Jag tillåter mig själv inte att göra det. Skulle bli så besviken. Och i veckorna så lockar målet efter dröm kroppen mer än något annat.
 
För två år sen så kom jag på mig själv säga, Jag skulle göra vad som helst för att se ut sådär. Och kom på att det finns ett sätt som är hållbart med diciplin. så nu gör jag inget annat. Full fokus. Fitness är min livsstil.



2014-04-16
08:18:25

Oj, morgonångest.
Gårdagen tärde på kroppen, började flytta klockan 06.00 igår och jag var klar och satt ner min rumpa i soffan vid 22 tiden igår. Springande i trappor och plockande. Min rygg och nacke var helt död, skulle gå ut och gå nu innan frulle men jag är så trött och ska köra challanges ikväll så jag forsätter med att sitta med rumpan i soffan ett tag till. Men lite ångest är det att inte promenera ska jag säga.

2014-04-14
21:04:20

Ego girl






2014-04-14
04:57:52

Tidigt


Passar på att blogga lite snabbt. Åkte med Richard till jobbet imorse så idag gymmar jag innan jobbet. Så åker jag hem direkt efter jag slutat. Nu sitter jag med caffe aminosyror och gröt. 
Söndagen blev ett axel och vad pass åkte till mamma och fixade mina naglar, och följande timmar vart middag och bakning. Sockerfria mandel kakor doppade i sockerfri choklad, drömmar och toscakaka. Och nej jag stoppar inte ens fingrarna i munnen. 

2014-04-12
19:18:00

Längesedan nu..
Oj, nu var det längesen jag skrev något. Men veckan har varit fullspäckad. Plugg, massa träning och flyttpackning. Hela dagen har gått åt att packa ihop flickrummet. Mycket springande upp och ned i trapporna, sen att dagen började med en promenad och tog en paus där emellan för att köra på uterummet var bara superskönt.

Min mat idag har också varit så jäkla lyxig, körde på proteinplättar till lunch och blomkålspizza till middag.
 

2014-04-11
08:05:47

Flex






2014-04-09
09:05:00

Regn, ilska och bilköer
Ännu en pissig morgon.. Kört bil för att komma till jobbet i 2 timmar. Kom nästan halvvägs och fick vända hem för mina glasögon (som jag aldrig kommer ta med mig hem igen.). Och när jag hämtat dom har jag en timma på mig att komma till jobbet vilket tar en halvtimma extra vid 07:00 tiden. Drack min frukost i bilen, när jag jag ju här.

Tog bilen idag för Richard ligger hemma sjuk och jag har kvällsmöte ikväll så vill hem snabbt. Vila idag tack och lov. Känns som att allt idag kommer gå åt helvete ändå så det är väll bara att acceptera denna pissiga dag.



2014-04-08
10:17:18

Idag ska benen få KÖTTA lite



2014-04-08
09:06:00

Mitt hjärta




 
Ben passet med mage blev riktigt lyckat igår. Richard mötte upp mig med hunden i BB så gick vi hem tillsammans. Så mysigt när hon är hemma hos oss. Nu sitter man med mensvärk och tröttare än någonsin.
 
I fredags fick jag hem mer protein. Mitt var slut så innan sista skopan försvann så hade jag nytt! Hatar att vara utan material. Här sitter min Underbara Richard och hjälper mig med mina prep mål. Att du står ut med allt. Älskar dig så frukansvärt mycket. Min fina sambo

2014-04-07
21:04:00

vad ska man säga?
En vecka kvar till flytt och det ska bli jättekul, men vilket gym ska man gå på? Jag ska helt plötsligt börja träna utan fredrik och alla andra vilket kommer kännas superkonstigt. Men det är fokus på målet som gäller nu, älskar att Eli kämpar på och kör tävling i år. Jag däremot känner att muskelmassan som jag har nu inte är tillräcklig för en bra placering. Jag vet inte om en dålig placering kommer ge mig dåligt självförtroende inför nästa tävling eller inte. Oavsett så ska jag vänta tills midsommar innan jag bestämmer mig! Hoppas på muskelmassa så det heter duga.

 

2014-04-07
15:24:00

Pulled pork
Morgonen böjade ju lysande.. Inte bussen hamnade i köer suck hej jag vet att jag bor i sthlm. 30min senare än vanligt. Och jag vägare ta en annan buss och gå i regnet imorse som jag annars gör. Men hade tagit på mig skinnjackan yeey. Och första kunden jag hade i morse va förlåt mitt språk men bara jätte korkad.
 
Kollar lite nyttigare alternativ till pulled pork. Har ju blivit så barnsligt förtjust i det. Gör man är det ju inprincip redan väligt rent och bra förutom BBQ såsen som innehåller socker med mer. Så ska göra ett försök med att göra en sockerifri nån dag.
 
Idag är det framsida av ben, rumpa, och mage. Lyx matlåda idag. Fläskfilé och potitis med ruccola sallad. Mums. Va rätt kreativ igår så blev 3 lådor. Ifs så blir det en och en halv dag. äter ju middag på jobbet också innan träningen. Har börja se fram emot att träna mage. Bara för att magens fluff har börja släppa lite. Men jag vet att jag bara vill gråta sen när jag ska börja.. Blä Mage och vader är så tråkigt. Men nu jävlar.
 
Ska träffa mamma imorgon och fixa naglarna också, kanske ska ta någon rolig färg...
 
 

2014-04-06
20:43:43

Söndag.
I en veckas tid nu har jag känt mig hängig, eller seg. Igår brast det, på utomhusträningen så gick ingenting som jag ville. Så jävla segt, förbannad blir man ju. Men nu kan de bara gå uppåt.

Körde rygg idag, marklyft 3x6 på 80kg och avslutade 2x3 på 90kg. Nästa vecka ska jag försöka på ett nytt pb. Ligger fortfarande på 100kg. Skivstångsrodd och lats var dessutom på schemat idag!

2014-04-06
17:59:14

Helgen



61,5 kg är vikten 

2014-04-04
18:36:50

Att vara besatt
Jag måste erkänna, jag är beroende av att träna. Nästan på gränsen till att jag blir förbannad när jag ska vila, men så känner väl alla när de brinner för något? 

Men vågen, den lilla boven.. Ångest-boven nummer ett. Jag väger mig sällan, nästan aldrig. Men sen har jag problem med viktökningen fortfarande fast jag vill bygga muskler. Jag älskar att se hur axlarna växer, hur röven blir större osv. Men den där jäkla vågen.. 

Idag var det baksida ben & axlar, ett pass med bra fart och lagom vila. Fortfarande jäkligt trött efter igår, naprapaten var hård på mig. Öm i hela kroppen. Nu väntar torsk, sötpotatis och palsternacka. 



2014-04-04
13:06:11

Lunch



2014-04-04
09:07:08

Klart man längtar till frukosten.



2014-04-04
08:20:00

Pass
Cardio passet blev intervaller, blev solning efter det som planerat. Körde även mage fast jag kände att jag skulle spy. Usch. Fredag äntligen älskade fredag. Veckan har gått så fort. Idag är det baksida av ben. jippi


 
 
 


 

2014-04-03
13:55:12

Naprapaten.
Ja, en bra start på dagen. Innan skolan idag så åkte jag till freddan för att knäcka till ryggen, väl där så var det kanske det minsta problemet. Stenhård i mina muskler för att de inte slappnar av, fick både punkt massage på nå körtlar som sitter ihop med tarmen och massage på binjurarna som var stenhårda p.g.a att jag stressar. De skickar ut adrenalin hela tiden för att jag ska vara på "hugget" och får aldrig vila. Så nu har jag fått massa piller jag ska ta. Magnesium, glutamine osv. Så får vi se hur de går. 

2014-04-03
13:13:00

Nedräkningen
Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

2014-04-03
08:50:28

Biceps & bröst
Idag är det mycket riktigt som det står i rubriken biceps och bröst och cardio på det. Ska nog slänga mig i solariet en stund och vila efter. Sen blir det hem och fixa. Har ju knappt varit hemma nu i veckan. Har åkt 06:30 och kommit hem runt 22:00 tiden. Så det är lite av ett kaos hemma känns det som. Hehe, lite tvätt som ska vikas typ, men det känns lite så när man kommer hem ställer ner allt och sover och sen går på morgonen med samma väska.
 
Blev så glad efter duschen  igår, min rygg har börjat synas under det överflödiga jag har. Mer och mer konturer. Dom fanns ju där innan också, men inte i samma form som nu när jag tappat 3,1kg fett och vätska.
 
Syns inte så bra på denna bild men lite. ska be richard ta kort ikväll sen. Och idag kommer även lindsay så det blir full rulle hemma.
 




2014-04-02
08:25:38

Onsdag.
Ett bra benpass igår, kämpar på med min höft/ljumske. Den vill inte ge sig, kanske ska sätta en spruta i den så den blir bättre.. Men men. Fronten går framåt. Tekniken är vad jag skulle säga bra, men vågar inte trappa upp i vikterna riktigt än. Idag är det jobb hela dagen för att sedan skynda hem för ett challangenspass. Imorgon ska jag dessutom till naprapaten och se över min onda rygg. Så ofrivillig vila imorgon... 

2014-04-02
08:25:00

Vila




Blev rygg och triceps igår. Ville så gärna köra chins, en klarar fortfarande inte in egen vikt och de har inge gummiband på gymmet på jobbet. Idag är det vila som gäller. Men imorgon är det igång igen som vanligt med Biceps och bröst.
 
Solna hälsoklenik kan jag mer än varmt rekomendera för vaxning. Jätte proffisionella och trevliga.

2014-04-01
12:25:00

Sola, vaxa och gymma
Ännu ett grymt ben pass igår. Var så trött i slutet av passet så jag bara ville sova. Solade 10 minuter för att bygga upp lite och för att varva ner. Höll på att somna. Blev även mage, jag hatar ju mage men klämde in några övningar. Vill ju se framgång nu så nu jävlar. Har redan konturerna och känner att det är muskler under det lilla hullet som finns.

Ska iväg på en vaxning sen.. Inte speciellt rädd för att det ska göra ont, för det vet jag att det kommer att göra. Men jag kan inte påstå att jag ser fram emot smärtan haha. Efter det blir det rygg och triceps på jobbets gym. Senare åker jag hem med Richard när han slutat.