onourwayup.blogg.se

2014-08-29
10:41:50

Dagens bild.
 

2014-08-27
12:49:00

Mysigt
Idag ska det cheat´s och vilas. Jup på grund av min födelsedag i måndags så ska min Mormor från dalarna komma så vi ska köpa med mat hem innan besöket och sen efter ska vi fika.
 
Igår blev det ett ryggpass med tunga vikter. Har aldrig tagit så tungt. Jag är mer en "vikten jag orkar" gånger 12-15 reps. Men igår blev det tunga lyft med mindre reps. 8-12 reps. Klarar jag 12 så höjer jag.
 

2014-08-27
09:58:18

Realistisk
Nu har jag fått acceptera att min ekonomi kommer inte räcka till. Jag har råd att hålla min träning vid liv men inte det andra det kommer till. Jag vill inget annat än att tävla. Men jag antar att det inte är min tid nu. Jag har vänt på det ut och in, och jag vill göra det här själv. Inte låna en massor av pengar heller. Men jag är bara 23. Jag hinner och jag ska. Jag kommer inte sluta träna hårt eller äta ordentligt.
 
Jag har fått ett erbjudande om att gå med i ett team. Är inte säker på hur jag vill göra så har lite att tänka genom och funderingar.
 
 

2014-08-26
21:31:04

Segt men tungt pass




2014-08-26
09:54:53

Tisdagmorgon.
Denna helg har varit lite lätt hektisk, och jag har haft något att göra hela tiden. Lördagen startade lite för tidigt med ett axelpass som gick hur bra som helst, sen var det bara hem och göra sig i ordning. Fixa matlådor och dra till jobbet för ett lunch-pass som tydligen betydde spring spring spring. Alla skulle ha nya skor tror jag, vilket är roligt.
Sen stressa vidare hem för att åka till mamma för kräftskiva där temat var hattar och jag som inte äger någon hatt vann inget pris för kreativitet när jag drog på mig en liten snusnäsduk på skallen. Nåväl, jag som är nykter fick mig många skratt och hade en jäkligt rolig kväll med alla mamma&peters kompisar.
 
Söndagen inleddes med Andrea på Athena, ett bröst och triceps-pass som kan gå till historien. Att klicka träningsmässigt med en person är svårt, vi båda gillar tempo på passen och puschade varandra. Samt att Andrea fick peta på lite teknik hos mig! Igår hade jag lite lätt ont överallt... Men ett benpass efter skolan fick de bli och jag lyckades värma bort mina ljumskar som låste sig i lördags och kunde knappt röra mig där efter.  10 set front blev det och de känns idag, 4 set med bara stången och resterande 6 set med ökande vikter med stopp.
 
 
 
 
 

2014-08-26
09:48:41

23 barre
En present till mig på 23årsdagen. Jag fylled år igår, jag är inte den som skyltar med det. Jag gymmade ooch kom hem som vanigt och mös med Richard. Kom hem och allt var fixat. Mina lådor mina ägg och ett pesent kort!
Imorse blev det en pw och idag ska jag vill camilla som tar allt mitt hår! hehe FYI :)
 
 
 

2014-08-26
09:46:22

Snapshots från helgen.
 

2014-08-25
15:12:35

Helgen
 
 
 

2014-08-23
19:35:20

En fredag&lördag
Jobb jobb och åter jobb. Men ben stod på schemat igår och axlar idag, båda passen med jäkligt bra energi. Gårdagens benpass blev lite halvdarrigt, jag älskar pumpet man får och sen att jag älskar att se musklerna på baksida&rumpa ska jag icke förneka. Men lite pump är alltid gött.  









2014-08-22
13:47:00

Dreaming of stars
“The amazing thing is that every atom in your body came from a star that exploded. And, the atoms in your left hand probably came from a different star than your right hand. It really is the most poetic thing I know about physics: You are all stardust. You couldn’t be here if stars hadn’t exploded, because the elements - the carbon, nitrogen, oxygen, iron, all the things that matter for evolution - weren’t created at the beginning of time. They were created in the nuclear furnaces of stars, and the only way they could get into your body is if those stars were kind enough to explode. So, forget Jesus. The stars died so that you could be here today.”
Lawrence M. Krauss, A Universe from Nothing: Why There Is Something Rather Than Nothing
 
 
Dont forget to sparkle. We´re all stars

2014-08-22
08:55:10

Som en stabil pundare.
God morgon! Var på min pw imorse och lindsay kom igår så hon hängde på. När jag kom hem så drog jag i mig mina aminosyror och omega3. Hittade mina gamla förbrännings tabletter hehe tänkte äsch testar igen.. Nu är jag helt stirrig och känner mig helt skakig som om att jag inte skulle ha ätit. Men när jag håller upp händerna är jag stadig som berg. Igår blev ett lättare axel pass med mage och bröst. Körde övningar som jag inte brukar för lite variering. Idag är det armar!
 




 

2014-08-21
09:30:28

Kloka beslut.
Känt mig trött på senaste tiden och imorse var det illa, därför tog jag beslut om att käka frukost för att sedan krypa ned i sängen igen.. Tar och vilar idag, något som behövs efter gårdagens ryggpass med Fredrik. 




2014-08-21
09:17:00

gnutt
Känner mig fortfarande orolig för kosten. Att jag inte ska tappa allt och att det ska gå åt skogen alltihopa. Dock är anmälan 3 novemer så jag har tid på mig. Men är så grymt nojig. Egentligen är planen att m jag inte lyckas nu så är det möjligt att jag väntar med att tävla och bulkar och tävlar nästa år. Men tänker inte ge upp mitt kämpande ännu. Men det är så sjukt psykist. Man tänker på allt man inte ska äta och när man står i stunden så är fan allt gott och man har bara tanken av att man kan ju äta ändå.. Men oftast när jag äter kommer jag in i hets ätning.
 
Och då är jag ett svart hål.. vitt bröd med smör och flingsalt och glass är min svaghet.. Va ledig igår från gym för att fixa naglarna. Och då va man bra sugen på Choklad.. Kan vara för att jag ska ha mens nu..
 
 

2014-08-19
19:04:35

Hej hej från gymmet



2014-08-19
10:45:15

Axlar och ett glatt humör.
Oj, vettetusan vad som hände idag. Vaknade och gick upp som en levande zombie, ögonen var halvöppna när jag kokade min gröt och efter gröten kom en riktig koma. Men tog min nya snabba racercykel (min fina cykel blev snodd förra veckan och den "nya" är en gammal cykel från 5an typ) till gymmet och väl där var jag på gott humör men "lekte" på passet, inte så mycket fokus utan dansade mellan seten osv. Axlarna är ju inte min favvo men det är en svag punkt hos mig så jag jobbar på..

2014-08-18
13:08:56

Lunch + gurka

2014-08-18
10:53:10

Helgens fix
 
Fick lite gjort i helgen. Richard tapetserade medans jag klippte gräset och jag och pappa gjöt pelare och bättrade på bryggan. Blev ingen pw imorse pga det dåliga vädret. Och eftersom att vi blir hemma och tar det lugnt i helgen så kan ja ta en av dagarna och gå då istället. 
 
 

2014-08-18
10:51:42

Måndagsben.
Helgen som varit kanske kan klassas som en av de bättre jag haft på länge, fredagens pass har ni säkert läst om här nedan och kvällen blev lika så. Åt vad jag kände för, en mysig middag med grillat och mammas goda färspotatis med chevrésallad osv. Ja sedan när det var dags för dessert så körde jag på ett vinnande koncept, mina två favvokillar på burk. Ben&Jerry..mmmm. 
 
Lördagen inledes med Fredrik på gymmet och jag hade energin sänd från himlen typ, tack för det allt gott. Axlar och triceps, sen gick jag ut och dansade med Anna och Britta på kvällen också väldigt spontant och sjukt roligt. De var en trött Jenny som hade vilodag igår och den kunde inte varit bättre den heller, gjorde ingenting ansträngande och laddade för dagens benpass. Som också det gick så jäkla bra, repade på 120kg 3x10 som mest i benpressen och som minst låg jag på 75kg 3x15. Allt som allt så blev det runt 30 set ben, med benspark, frontböj, raka mark, benpress och utfall. Avslutade med vader och mage. 
 
 

2014-08-15
10:47:00

DENNA DAG ROCKAR
 
Herregud, det är de enda jag kan säga om dagens benpass. Trappen upp till utgången och cykeln var en pina och benen ville liksom inte röra sig utan att skaka. Dessutom gårdagens tankar är som bortblåsta idag efter jag sett hur min kropp är underbar och mera mat är svaret på mina frågor. Dagens pass då, legcurl supersetat med höftresaren i legcurlen, benpress där jag låg och mosade på reps på 110kg som ingenting men satsade på syran idag därav skakande ben, zumosquat i smithen, utfall, sparkar bakåt i cabeln (vet inte namnet men ni förstår övningen), raka mark, gynstolen och vader.


2014-08-15
10:00:48

Jag sparkar tuppen i arslet
God morgon. Haha jenny klockan 6 är sovmorgon!!!. Dock är jag värsta morgon människan och är uppe 04:40 och ut och går. Jag ser till att vara tidigare på jobbet för att hinna fixa gröten. Och för att SL är opålitligt så jag räknar med förseningar. Idag åker vi iväg till gävle igen och ska fixa det sista. tror vi höst donar där också så man slipper åka för att vinter bomma igen det.
 
Körde ett lättare biceps triceps pass igår. Tog det lungt pga jag va hon kiropraktorn och knäckte nacken igår. Körde några övningar och sen cardio. Från och med idag ska jag inte äta kolhydrater efter mellan målet vid 14:30. Ska se hur kroppen reagerar på det nu när jag har mer cardio i vardagen. Och såsmåning om ska jag gå på dom andra målen också. Känner mig smått stressad över att jag inte har en coach längre och ska göra det här själv. Just nu så känns det som att det kommer gå åt helvete men jag kan inte sluta nu.. Vi får se fram tills jag ska anmäla mig. Men jag tänker inte ge upp!!
 

2014-08-14
20:20:59

Tidig morgon, bra dag, ledsna tankar.
Ja, rubriken summerar min dag relativt bra kan man säga. Uppe i ottan eller ja klockan 6, för att hinna träna innan dagen skulle börjas. Ett biceps och bröstpass som gick över förväntan, egentligen är dessa två muskelgrupper tråkigt att träna då jag är så svag i dem. Bröst är den "sämsta" muskelgruppen jag har och jag har väldigt svårt att få kontakt utan att det känns av i axlarna. Biceps har blivit något av en roligare muskelgrupp nu när jag kan göra riktiga pull-ups. Körde många olika curlar och för mina boooobies var det bänk, hantelpress, snebänk och flyes. Avslutade med pushups mot en stång och magövningar där jag aldrig vilade emellan de olika, körde roterande 3 övningar till failure x3.

Dagen i annars då, jag tog mitt pick&pack hem för att ordna svallet mitt och pudra näsan lite granna. Anna och jag hade en shopping-roadtrip planerad och dagen har varit fin som fasiken. Välbehövligt att komma bort från det vanliga.. Men i omklädningsrummet såg jag något som är varje f.d. ätstördsmardröm kanske till och med alla tjejer med komplex för sin kropps mardröm. Speglar åt alla håll...såg mig själv i 360grader och jag ville bara gråta, har tänkt på det jag såg sen jag var där inne tidigare idag och känner att jag kanske inte har min drömkropp, jag älskar muskler och att jag inte såg det jag ville se gjorde mig ledsen och förbannad. Det är full fokus på målet hela tiden och muskler ska byggas. Såg inte mig själv som "tjock" eller så där inte utan det var den lilla muskelmassan som blev mitt problem denna gång. Skönt de men efter snart 2 dåliga veckor med mitt psyke och energi så gav det mig idag en törn. Det är bygga bygga bygga som gäller och mat mat mat som ska ned.

2014-08-14
09:22:00

BadASS
 
 
Ben passet igår
superset
Smith maskin 
Utfall 30kg 4x12 per ben
Benpress med bäckenlyft 50kg 3x15 60kg 1x15
Sumosquats 40kg 4x12
Bäckenlyft i legcurl maskinen 40kg 4x15
Cable kicks 17kg 2x15 22kg 2x15
Sido drag kabel maskinen 5kg 2x12 7kg 2x12
 
 
 

2014-08-13
10:47:26

Onsdag.
Dagens pass var bra, till slut iallafall.. Började lite ostadigt med fokus på annat men avslutade med riktigt bra mark, 10 set 10 reps på 50kg. Alltså körde med endas teknik, vilket behövs. När jag fokuserade på att lyfta tungt så tappades tekniken och lyftet förlorade mening. Fel muskulatur fick jobba, nacken belastades på fel sett och ryggen lyfte snett. Men nu blir det på att jobba teknik ett tag. Annars då, passet hade fler övningar. Latsdrag med brett grepp, stångrodd, rodd i maskin, smalare latsdrag och chins både i maskin och negativa där jag hoppade upp och höll emot!


2014-08-13
08:58:56

pw
 
Idag va det en pw. Tog lite tid för att boxern va lite seg startad, Men vi sprang ifatt det. Lite av gårdagens fix hemma efter gymmet. Idag är det ben pass och sen ska jag hem och ta det lungt

2014-08-12
19:56:41

Axlar, bröst, vader och mage check






2014-08-12
19:14:12

En bra dag.
Idag så kan man säga att det är en bra dag, axelpasset gick jävligt bra. Energin var bra och fokusen bättre än igår. Dessutom kändes jag mig mindre vätskig idag än vad jag gjort på länge, vilket alltid är kul haha. Imorgon är det dags för jobb igen vilket betyder tidig morgon så det blir en tidig kväll ikväll..


2014-08-12
08:42:00

My sweetie
Igår blev det ett "bra" dåligt pass. Hade suttit på jobbet med det konstiga skenet från molninga vädret och solen. Så igår när jag kom till gymmet så hade jag ont i huvudet och mådde illa. Så jag började köra lite rygg men hann bara 2 övningar sen körde jag min cardio 20 minuter och åkte hem och tog ett bad. La mig på soffan efter tagit huvudvärkstabletter. Jag tror jag satt och kisade hela dagen på jobbet igår. Men är glad att jag är så envis så att jag gick dit fast jag kände att jag kanske borde gå hem. Så jag gjorde mitt bästa.Gick och la mig 22:00 och var uppe som vanligt för min powerwalk. Nu nör lindsay är hos oss så går hon med på morgonen. Så himla mysigt att börja morgonen så.
 
 

2014-08-11
19:20:51

Införskaffat mig en liten rulle..



2014-08-11
10:13:30

Vilken skitdag.
Gråter man under ett pass då är det fasiken ett riktigt dåligt pass. Inget kändes bra och jag var ofokuserad. Dessutom på ett nytt gym där inte "mina" grejer fanns... Sen efter passet vägde jag mig och ökad kost och ingen cardio verkar vara bra grejer, känner mig större muskelmässigt och vikten var lägre än det varit på ett tag så. 

2014-08-11
09:21:20

Helgen
 
 
 
 

2014-08-08
16:32:59

Snapshot från dagens pass. Gissa muskelgrupp.... ;)


2014-08-08
14:54:37

Lunchen

Är man lite kreativ så ser det godare ut! 


2014-08-08
08:48:42

Gluteus maximus
 
sånna här gjorde jag igår. säkert runt 10set x20 oxh 15. Hade en trevlig kille som körde emellan som pressade mig att köra tyngre och slutade med att jag pressade 70kg 2x15reps
körde även legcurl 1 ben i taget, sumosquats i smith maskin, raka marklyft med 10kg hantlar. Så härligt att vara helt slut i benen. Speciellt jag som är så glute kåt haha. Kan köra extra set bara för att muskeln blir så stor och blodfylld. Jo som glute kåt så är jag helt sjuk på att kolla på rumpor. Bara tjejer dock!! En vältränad rumpa är det snyggaste jag vet. Har redan träningsvärk och jag säger bara rip mina benmuskler.. Imorgon kommer dom vara döda. Richard plockade upp mig efter träningen så åkte vi iväg till långsjön och simmade/ badade. Sjukt skönt att sträcka på musklerna.
 

2014-08-07
20:39:32

Klipp, klipp..
I ren panik efter jobbet sprang jag runt på stan och letade efter någonstans att klippa mig, en drop-in tid senare och jag har klippt mig.. Välbehövligt efter cirka 9 månader och jäkligt tunna längder. 
 
 

2014-08-07
10:28:00

Working lady.
Jag är så jäkla dålig på att blogga när jag startar min dag med träning för att sedan stressa hem för att jobba 10-19, och där vi 19.20 ligger jag DÖD i soffan. Igår dunkade mina fötter något enormt, svällda och härliga. Men upp idag för ett kortare pass på jobbet och mindre stress. Jag kan säga att min hjärna spelar mig ett spratt just nu, vad jag ser i spegeln är en kossa och jag känner mig vätskig och svälld. Försöker tänka bort det där och fokusera på annat, men det är svårt. Aja, iallafall så var det en man på gymmet idag som jag brukar snacka med som kom och knacka mig på axeln när jag körde biceps och ville berätta och berömma mig. Han sa att den senaste månaden så hade det hänt grejer med både min ben och axlar. Ord som värmde något enormt och fick min dag att bli bättre. Jag är dålig på att se sånt själv och tackar från botten av mitt hjärta för sådana ord.

Passet idag bestod av dips i maskin, triceps pushdowns med både reps och stång, smal bänk, biceps curl med stång och hantlar, pull-ups, bänk, flyes underifrån med hantlar och snebänk. Avslutade passet med mage och tio minuters intervaller på trappmaskinen.

2014-08-07
10:03:00

frullen.. Längar tills nästa frukost!!
Lördagsgodiset... yumyum
 

2014-08-07
06:28:10

Tur i otur
Tror jag stängde av alarmet imorse. Vaknade inte förrän jag skulle gått hemifrån. Jag bestämde mig att ligga kvar och ta sovmorgon. Tur va väll det med tanke på stormen som kom precis då. Fick stänga alla fönster och dra ur alla kontakter och lyssna på dundrandet. Ny sitter jag på bussen till stan med mitt gigantiska paraply. 
Random pic

2014-08-06
12:52:15

coop är underbart
 
 

2014-08-06
06:28:38

Tråkigt
Blev inget pass igår pga dåliga nyheter. Men tog mig upp imorse på min pw även om det verkligen tog emot! Det gick jävligt snabbt när jag kom igång. Bilen takt jag fick in! 1km 8min och 32 sek



2014-08-05
20:02:33

Gårdagens kvällsmål.
När man längtar tills man får äta de sista målet...

2014-08-05
14:06:00

yey
 
Grym energi igår trotts värmen. Jup jag tränade i långärmat. Jobbigt varmt  början men när svetten kommer känns det bra! Tog mig upp imorse och gick som jag brukar. Jag vänder på rutten och tar andra vägar men samma distans. Blev ett rygg pass som sagt innan och efter blev det cardio på crosstrainern i 20 min och sen upptäckte jag att det fanns tid kvar innan jag skulle ta bussen så körde lite löpning i 5 minuter. Richard kom hem med två fläktar igår. så stor skillnad att sova när det blåser lite. Även om det är varmt så hjälper fläktandet.
 
Lunch blev torsk rygg, ris och kokta grönsaker. Blir samma till middag. Nu blir det mellan mål och efter jobbet blir det gymmet för ett axelpass. Imorgon är det ben!! yey

2014-08-05
10:27:21

Skavsår..
Haha, jag har skavsår i armhållorna av min lilla väst.. Gör så ont att ha på sig den men jag kämpar på! Med tanke på den höga temperaturen igår så har gymmet som annars är jäkligt varm verkligen förvandlas till en bastu.. Det funkar inte ens att gå in där utan att det börjar rinna svett!

Dagens pass var faktiskt över förväntan då västen sköter sitt jobb och trycker bak allt så är kontakten bättre än vad den varit på ett bra tag. Nu väntar en typ helvetes vecka, iallafall om man ser till tiderna på passen..

2014-08-04
14:42:00

Ledig!
Kan man vara tröttare än jag? Det är tveksamt..

Jag har ingen energi och går som en hund och flämtar hela tiden, värme&jag är inget som går ihop..Så passet imorse var katastrofalt. Ingen ork, så började jag tänka.. Lite sömn lördag-söndag och mindre kolhydrater igår gjorde nog mig till den orkeslösa individ jag är idag.. Fick dessutom min rygg fixad igår och det var inte mycket rakt i den...Har fått en väst/korsett som ska hålla mina axlar bak också. Så hållningen blir som den ska och mina muskelfästen får slappna av lite. Då det är där allt tydligen sitter.. Men min helg överlag har varit så jäkla fin, fått dansat hela natten till Rednex i Öregrund, fått träffat min bästa vän och fick äta god mat.


 
 

2014-08-04
08:43:48

lite så där
en bild från helgen. Har fler på datorn hemma från systemkameran. Gick min pw imorse, även om jag va helt död. 6,50km blev det även idag. Gick trögare idag.. känns att det är kvavt och segare att gå på morgonen. Igår gick jag 1km på 8min och 55sekunder + eller - 3 sek och idag låg jag på 9 minuter och 17sekunder. Idag har jag faktisk köpt en redbull för att jag kände att det kan bli en tung dag. Har ett rygg eller benpass framför mig. Ska egentligen köra rygg idag, men älskar min nya benövning jag kör så längtar eter mitt ben pass.
 
Hoppade gymmet igår för att jag total städade hela lägenheten och gjorde rent kakel och skåpluckor och sånt man inte tänker på som lister och dörr handtag. Nu är det så sjukt mysigt att komma hem. I veckan blir det träning alla dagar och på fredag åker vi till Holmen! gud va jag längtar!!
 

2014-08-03
21:09:21

Balkong mys





Efter all värmen som blir i lägenheten uppvärmd och odräglig att vara i.  Så i natt när jag vaknade av islam så tog jag med täcket och gick ut på balkongen och la mig. Vi kommer sova där inatt igen. Rätt mysigt

2014-08-02
09:09:21

Fix

Välbehövt! Mitt hår har växt som tusan nu när solen varit framme! Måste dock verkligen klippa mig 15 cm.. Hehe jup jag klipper mig va en gång om året. Skamligt... Vaknat 4 imorse.. Men låg kvar till 07:00 sen gick jag upp toa våg och frulle! Har gått upp i vikten sen jag kom igång efter semestern. Vägde ju 59,5 ett tag när jag gick på pencelin. Idag väger jag 60,5 och känner mig inte lika vätske fylld. Ska fylla på med lite skojigt i magen idag. Har inget planerat som jag brukar så får se vad det blir. 

2014-08-02
08:24:35

Augusti
Augusti startade jävligt bra, igår körde jag ett benpass där energin trots att klockan bara var 7 var på topp! Sedan var det snabbt hem och byta om för ett pass på jobbet 10-19 stod på schemat och igår hade vi mycket att göra dessutom. Trapporna har aldrig känts längre.. Somnade nästan stående där på slutet! 

Idag är det nästan samma lika, jobb 10-16 så klockan 7 infann jag mig på gymmet för axelpass. Ett kortare sådan med fler set på de övningar jag körde. 7 set militärpress avslutade jag med för att bränna ut det sista. 




2014-08-01
23:22:21

Prep
Blev så att jag åkte ensam och gymmade.  Hannah mådde inte så bra så blev ett pass och sen handlade jag prep mat. Så jag har lagat mat hela kvällen. Imorgon ska jag vila från träningen. Jag ska med familj till fjäderöarna och på Pride festivalen i stan. 




2014-08-01
10:08:58

Det börjar hända grejer

2014-08-01
08:35:54

God morgon
Gick upp 04:15 idag för att köra Richard til jobbet. Han ska åka till fjugesta idag så jag ska ha besök ikväll. Hade en väligt skön morgon även om den blev tidig. Kom iväg på min powerwalk 58 minuter 6,3km. Kom hem duschade drack mina syror och glutamine. Tog bilen till jobbet så kunde åka senare och slippa alla människor som inte vet vad deodorant och tandkräm är..
 
Hur jag orkar? Tänk dig ditt största mål. Och anledningen till att du inte kan nå det. var realistisk. Du kan förändra din livsstil det beror bara på dig och vad dina prioteringar är. Jag har valt att anmäla mig för att tävla. Jag har redan min licens men ingen anmälan än så länge. Antingen lider jag nu eller senare. Jag kan sova på morgonen och ha sov morgon, vilket jag ändå inte uppskattar för jag är helt död på jobbet när jag sover så länge. Och mitt andra alternativ är att kliva upp på en scen framför dommare och publik och framför dom bli dömd och inte gå till finalen. Även om det slutar så att jag inte kvalar in så vill jag stå där och veta att jag ar gjort mitt absolut bästa.
 
Ikväll är det triceps och biceps pass + cardio såklart. Hannah ska med mig och träna och blir kvar hos mig över natten. yeey